Skladištenje i ugradnja sendvič panela

zidni sendvic paneli

Skladištenje i ugradnja sendvič panela

Ako su vam potrebni zidni ili krovni sendvič paneli, prvi korak je kupovina pravog i kvalitetnog materijala. Moeva paneli su najbolji izbor na teritoriji Srbije. Osim što vam nudimo širok asortiman kvalitetnih krovnih i zidnih sendvič panela, kada izaberete Moeva panele, dobijate i prodaju direktno sa lagera, sečenje na meru, obezbeđen i brz transport, veliku raspolozivost boja sendvič panela, kao i sve potrebne informacije o sendvič panelima i uputstva za ugradnju sendvič panela. 

Zašto su sendvič paneli dobar izbor?

Sendvič paneli su sve popularniji i više zastupljeni u izgradnji zbog svoje pristupačne cene, kao i zbog jednostavnosti ugradnje. Krovne i zidne sendvič panele je moguće veoma brzo i lako instalirati, za razliku od nekih tradicionalnijih metoda koje se koriste u građevini. Osim uštede na ceni, na ovaj način se postižu i velike uštede u radu. A ukoliko je neophodno pomeriti konstrukciju za sendvič panele, i to je moguće, s obzirom da se panel gradnja smatra privremenim objektima. 

Za šta se koriste sendvič paneli?

Sendvič paneli za krovove i zidove čine materijal za oblaganje koji deluje kao toplotni izolator. Zahvaljujući brzom procesu montaže, takvi paneli se obično koriste u gotovo svim vrstama industrije. Montaža sendvič panela može se vršiti na različitim tipovima objekata uključujući i:

  • Industrijske objekte
  • Stambene objekte
  • Poljoprivredne objekte
  • Sportske hale
  • Magacine
  • Hladnjače
  • Komercijalne zgrade
  • Garaže

Procenjuje se da se podizanje zgrada pomoću tehnologije sendvič panela može završiti čak 6 meseci brže u poređenju sa zgradama izgrađenim pomoću standardne tehnologije, npr. Zidarstvo.

Želite još informacija o sendvič panelima? Pročitajte naš blog post

Korak po korak- Uputstva za instalaciju sendvič panela

Nakon što ste izabrali vašeg dobavljača sendvič panela, sledeći korak je transport. Uz Moeva produkt dobijate brz i siguran transport na teritoriji Srbije. Strogo vodimo računa i prekontrolišemo da roba ne nije oštećena u prevozu. Kada stigne na vašu adresu, bitno je da se sendvič paneli pažljivo istovare i skladište na odgovarajući način. 

Skladištenje i sečenje sendvič panela

Paketi panela moraju biti postavljeni na nagnutu podlogu kako bi kišnica mogla da iscuri ili ispari. Sendvič paneli se ne smeju čuvati jedan na drugom. Kada se čuvaju na otvorenom, paketi panela moraju biti zaštićeni od kiše, sunca i prljavštine s ceradom ili sličnim pokrivačem. Kada se duže čuvaju, sendvič paneli se moraju čuvati u zatvorenom i mora se ukloniti njihov zaštitni film. Otvoreni sendvič panel mora biti na odgovarajući način zaštićen na kraju radnog dana. Ako se paketi sendvič panela čuvaju u izuzetno vlažnim uslovima, na bočnim stranama pakovanja treba iseći ventilacione rupe i obezbediti dovoljnu cirkulaciju vazduha. Ovo omogućava isparavanje vlage koja se može kondenzovati unutar pakovanja.

Sa panel pločama se mora pravilno rukovati kako bi se sprečile bilo kakve štete i da bi se zaštitile od vlage ili oštećenja. Sečenje ili bilo koja druga obrada mora se izvršiti pomoću odgovarajućih alata kako bi bili sigurni i postigli rezultat bez grešaka. Ne zaboravite da vam Moeva produkt nudi sečenje na meru. 

Ako je površina panela vidno oštećena, može se popraviti nadogradnjom ili se cela ploča može zameniti. Ploča se treba zameniti ako u njoj postoji rupa površina lima ili ako je narušen integritet i čvrstoća konstrukcije. Zaštitni film ploče mora se ukloniti što je pre moguće nakon instalacije. Uklanjanje zaštitnog filma postaće teže ako on bude ostavljen duži period.

Ugradnja sendvič panela

Paneli se mogu ugraditi horizontalno, vertikalno ili dijagonalno. Tekst odštampan na zglobovima panela označava smer ugradnje predmetne obloge. Senvič paneli se mogu pričvrstiti šrafovima ili pričvrsnim pločama. Najčešći način pričvršćivanja panela je zavrtanje

kroz panel direktno na okvir zgrade. Moeva.rs osim zidnih i krovnih sendvič panela, takođe nudi i šrafovsku robu! 

Prilikom ugradnje sendvič panela, veoma je važno biti siguran da su paneli pravilno pritisnuti, kako bi se osigurala maksimalna nepropusnost pričvršćivača. Ako se pravilno pritisnu, metalni paneli u potpunosti eliminišu problem takozvanih „toplotnih mostova“.

Lokacije na kojima se paneli spajaju bez ikakvih pričvršćivača (npr. vodoravni spoj između jedne i druge ploče, na stubu, ili spoj između zidne ploče i krovne ploče) moraju biti dodatno zapečaćene, na primer poliuretanskom penom niskog pritiska ili butil.

Uvek se setite zaštite na radu i nosite zaštitnu opremu tokom instalacije!

Posetite Moeva sedište u Dobanovcima 

Ukoliko su vam potrebni najbolji krovni i zidni sendvič paneli i šrafovska oprema u okolini Beograda, Altine, Novog Sada ili Zrenjanina, posetite nas i uverite se da je Moeva vaš najbolji partner za kvalitetnu gradnju. Ako se nalazite u Nišu, Kruševcu ili Valjevu, a zanima vas cena sendvič panela u Srbiji, možete nas kontaktirati telefonom ili putem kontakt forme na sajtu

Podelite ovaj članak